subota, 22. kolovoza 2015.

"BELA BAJADERA" - Ovo je jedan od najlepših sitnih kolača koje sam probala...



Potrebno za tamni sloj:
150g šećera,
1dl vode,
125g margarina,
50g čokolade,
150g mlevenog keksa,
150g mlevenih oraha.

Beli sloj:
200g šećera,
1/2 dl vode,
125g margarina,
200g mleka u prahu.

Priprema tamni sloj:
U posudu staviti šećer i vodu, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu i kuvati dok se sve ne sjedini. Skinuti sa vatre i dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati masu i staviti u pleh namazan uljem.

Beli sloj: Umutiti mikserom margarin sa mlekom u prahu. U posudu staviti šećer i vodu, kuvati i kad bude gust sirup, vruć dodati u umućen margarin sa mlekom u prahu. Dok dodajemo sirup, non-stop mešati mikserom 1-2 minuta. Dok je još toplo (masa se brzo steže), izlijemo preko tamnog sloja.

Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar