ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

"AMBASADOR" - Lagan i ukusan desert za svega 20 minuta



Sastojci za biskvit:
7 jaja
15 dag šećera
15 dag oraha
3 vrhom pune žl. brašna
pola p.p

Fil:
0.5 l mlijeka
1 puding vanilija
10 dag šećera
3 žl. gustina
1 margarin
tučeno vrhnje


Priprema:

1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg.
2. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati brašno, mljevene orahe, p.p i dodati u čvrst snijeg. Lagano izmješati.
3. Peći na 200 stupnjeva 10 min.
4. Za filu u vruće mlijeko uliti promiješani gustin, puding i šećer s 1 dcl mlijeka.
5. Kad to bude gotovo premjestite fil u drugu posudu (brze ce se ohladiti), dodajte malo (kraj) margarina i miješajte dok se ne otopi. Pomaže da se ne napravi “kožica” dok se fila hladi.
6. U hladno dodati ostatak margarina te staviti na hladan biskvit.
7. Po želji tučeno vrhnje.

Posluživanje
Da bi kolač bio što laganiji nisam stavljala cijeli margarin već 100 g, te 0.2 dl tučenog vrhnja.

Nema komentara:

Objavi komentar