utorak, 4. kolovoza 2015.

Sočni odresci u umaku od mladih mahuna



Fino sočno meso u umaku sa mladim mahunama (prethodno blanširanim) i krumpirom bilo je gotovo relativno brzo, okus je bio odličan a i nisam uprljala hrpu posuđa kao što to inače napravim . Pravi zdravi, ljetni i nadasve jednostavan ručak!

Potrebno:

Odresci teletine ( količina je individualna i ne utječe na recept pa ju zato ne navodim)
50 dag mahuna (više/manje – ništa se neće dogoditi ako ih imate malo više ili malo manje)
1 luk
4 krumpira (također proizvoljna količina)
2 žlice kiselog vrhnja
vegeta, sol, papar
2 žličice slatke crvene mljevene paprike

Priprema:

Meso istući batom za meso da bude što tanje, posoliti i prepeći na ulju u većoj tavi dok ne porumeni i s jedne i s druge strane.
Izvaditi meso na stranu pa na istom ulju popržiti luk narezan na listiće, dodati mahune (prethodno blanširane), začiniti crvenom paprikom, promiješati pa vratiti meso u tavu. Zaliti s tek toliko vode da prekrije meso, začiniti po ukusu (za intenzivniju aromu možete staviti pola kocke za juhu) i poklopljeno pirjati na srednje jakoj vatri oko 20 min.
Dodati krumpir (prethodno opran i narezan na ploškice) pa zaliti opet s toliko vode da djelomično prekrije krumpir. Poklopiti opet i pirjati dok krumpir ne omekša (oko 20 min)
Pred sam kraj kuhanja u tavu uliti kiselo vrhnje razrijeđeno s malo vode kako bi ga lakše promiješali, kratko prokuhati.
Poslužiti uz zelenu salatu kristalku ili neku drugu salatu po želji.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar