nedjelja, 23. kolovoza 2015.

"Sladoled Torta" - Imate li srca reći da nije fenomenalna :) ..



Sastojci: Biskvit prožet citrusnim notama

4 žumanjaka
4 na vrh pune žlice šećera u prahu
sok i korica pola limuna
sok i korica pola limete
6 na vrh punih žlica brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žlice ulja
1 žlica mlijeka
čvrsti snijeg od 2 bjelanjka + prstohvat soli (da bi snijeg bio izdašniji)

Sladoled mousse krema:

1 vrećica šlag-hita Dolcela
1 dl hladne vode
1 vrećica šlag fixa Dolcela
1 vrećica Šlag kreme vanilija Dolcela
1 dl hladnog mlijeka
1 vrećica šlag fixa Dolcela
500 g svježih, očišćenih jagoda
50 g šećera u prahu
čvrsti snijeg od 2 bjelanjka + prstohvat soli

*Sniježni švedski pokrivač*

100 g šećera u prahu


Priprema:

1. Za biskvit žumanjke pjenasto umutiti s šećerom u prahu, koricom i sokom limuna i limete, prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati ulje i mlijeko i sve dobro izmutiti i na kraju lagano kuhačom umiješati čvrst snijeg od bjelanjaka..
2. Istrest smjesu u kalup promjera 25-26 cm i ispeći na 175 stupnjeva.. ohladiti na rešetki, i prerezati po pola.
3. Za kremu istući šlag s dodatkom vode i šlag fixa, i vanilin kremu s dodatkom mlijeka i šlag fixa. Jagode i šećer u prahu izmiksati u blenderu. Istući čvrst snijeg od bjelanaca.. na kraju sve to skupa lagano izmiješati.
4. Prvi dio biskvitnog tijesta položiti u kalup (obavezno mora imati odvojiv obruč) i uliti kremu te lagano položiti drugi dio biskvitnog tijesta na to.
5. Staviti u zamrzivač na nekoliko sati.. premjestiti u hladnjak 1 sat prije posluživanja, i zadnjih desetak minuta ostaviti na sobnoj temperaturi.
6. Obilno posuti šećerom u prahu, odvojiti obruč, i rezati oštrim nožem umočenim u vruću vodu.


Posluživanje:

Poslužiti uz puno toplih želja i šačicu prijateljskih, ženskih poljubaca!

U slast vam bilo!

Nema komentara:

Objavi komentar