četvrtak, 20. kolovoza 2015.

Sendviči iz rerne - hrskavi doručak, još topao i mirisan


Sastojci:

- hleb 1,5
- mleko 3dl
- jaja 7kom
- sir 300gr
- pavlaka 2 kasike
- salama 250-300gr
- zacina 1/2 kasike
- kecap po zelji

Uputstvo za pripremu:

1. Hleb iseći na kriške oko 1 cm debljine. U činiji umutiti viljuškom 2 komada jaja, dodati ½ kašičice začina i oko 3 dl mleka i pažljivo izmešati.n2.tKriške hleba umakati u dobijenu smesu i ređati u veći pleh koji ste prethodno podmazali uljem.n3.tU istoj činiji izmešati sir sa 2 komada jaja i 2 kašike pavlake. Tim filom premazati kriške hleba u plehu.n4.tKolutove salame iseći na četvrtine i poređati po hlebu. Kečap premazati preko salame i ubaciti pleh u prethodno zagrejanu rernu. Peći na 220 stepeni oko 20 minuta.n5.tZa to vreme umutiti 3 komada jaja, izvaditi pleh i rasporediti smesu od jaja preko svih kriški hleba. Rernu smanjiti na 150 stepeni i vratiti sendviče još 10 -15 min u rernu da se zapeku

Nema komentara:

Objavi komentar