subota, 1. kolovoza 2015.

Šeherzada torta - NE PEČE SE



Sastojci:

1,5 l mleka
14 kašika šećera (punih)
5 pudinga od karamele ( meni najbolji Oetker nugat-karamel )
250 gr margarina
500 gr šlaga
500 ml kisele vode
2 pakovanja (600 gr) turskog keksa










Priprema:

Odvojiti malo mleka i razmutiti puding.
Šećer otopiti u karamel, pa naliti mleko i ostaviti da se otopi i provri.
Dok vri u to zakuvati puding. Skroz ohladiti.
Kad se ohladi dodati penasto umućen margarin.
Posebno umutiti šlag sa hladnom kiselom vodom.
Redjati:
Keks-karamel fil-šlag-keks-karamel filšslag
Tako da bude 4 reda keksa odgore karamel fil i završiti sa šlagom.
Napomena:
Keks ne treba natapati jer je već nežan i za 2h će omekaniti od krema.

Nema komentara:

Objavi komentar