Sastojci: (količine prilagodite svojim potrebama)
riža bijela (zbog boljeg kontrasta sa povrćem)
grašak
mrkva
kukuruz šećerac (iz limenke)
malo vegete
sol
ulje suncokreta (može i maslinovo)
po želji malo istisnutog češnjaka
ostali začini po vašem ukusu
Priprema:
1.
Rižu proberite, operite i skuhajte u lagano zasoljenoj vodi.
2.
Skuhajte grašak i mrkvu narezanu na sitne kockice.
3.
Na zagrijano ulje (može i maslinovo, koje ja zbog alergičara u kući moram izbjegavati) stavite kuhanu rižu, umiješajte kuhani grašak, kuhanu mrkvu i kukuruz šećerac. Zasolite i stavite malo Vegete. Po želji možete istisnuti i malo češnjaka ili staviti još neki drugi začin po vašem guštu. Držite na vatri da se sastojci prožmu.
4.
Gotovom rižom punite kalup za puding, rižu malo potisnite žlicom i pažljivo preokrenite na tanjur za serviranje. Riža iz kalupića malo bliže i pogled na rižin vijenac odozgora.
5.
Šarenu rižu poslužite kao prilog k mesu prema vašem izboru. Ja sam odabrala pečenu piletinu, a inače se jako dobro slaže i sa mesom “na saftu”.
Nema komentara:
Objavi komentar