nedjelja, 16. kolovoza 2015.

Šaran na riži - lagan i zdrav ručak



Potrebno je:

1 šolja pirinča
6 pečenih paprika
1 glavica crnog luka
1 kocka supe
1 kašičica soli
1 kašičica seckanog peršuna
3 šnicle šarana
1 kašičica aleve paprike
po potrebi ulje

Priprema:

1.
Na ulju isprziti sitno iseckan crni luk. Dodati očišćenu i na kockice isecenu papriku, posoliti, promesati pa dodati opran pirinač. Promesati 2-3 minuta pa naliti supom. Dodati peršun pa dinstati oko 20 minuta. Šnicle šarana oprati i posoliti sa obe strane po malo. Pirinač sipati u nauljenu vatrostalnu posudu, preko njega složiti šnicle šarana, posuti alevom paprikom pa peći na 200 stepeni oko cetrdeset minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar