subota, 1. kolovoza 2015.

Piletina sa pecurkama i pavlakom


Sastojci:

700 g. pilecih fileta
500 g. svezih sampinjona
250 g. pavlake
1 veca glavica luka
2 cesnja belog luka
senf
brasno
ulje
so
vegeta, biber, po zelji

Priprema:

Izdinstati crni i beli luk na ulju, dodati sampinjone isecene na sitnije kockice, dinstati ih na umerenoj temperaturi oko 15 minuta dok ne omeksaju, dodati so, biber i vegetu.  Skinuti sa vatre i umesati pavlaku.
Pilece meso posoliti, namazati senfom, uvaljati u brasno i peci na zagrejanom ulju da porumeni, sa obe strane,  po 4-5 minuta.
U sud za pecenje rasporediti sampinjone, gore poredjati filete, malo ih utisnuti u smesu od sampinjona, pa peci nu prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni jos dvadesetak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar