nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Pečena teleća prsa...Divan ručak !


Potrebni sastojci:

jamie-krompir-1 1 kg telećih prsa
 7-8 srednjih krumpira
 1 paradajz
 1 paprika
 2 srednje mrkve
 1 veća kapula
 mljevena crvena paprika (slatka)
 vegeta
 sol i papar
 ruzmarin
 maslinovo ulje

Priprema jela:

Teleća prsa dobro operemo i posušimo.
Oguljene, oprane i posušene krumpire režemo po dužini na pola i stavljamo u prikladnu posudu.
Krumpire zalijemo sa malo maslinovog ulja, posolimo, stavimo žličicu crvene paprike i zličicu vegete te rukom promješamo da se ulje i začini prožmu po svim krompirima.
U prikladnu tepsiju ulijemo maslinovog ulja da prekrije dno, u međuvremenu pripremimo meso tako što i njega namažemo maslinovim uljem, utrljamo soli i vegete( svega prstohvat) sa svih strana.
Stavimo pripremljeno meso, začinjene krumpire ,paradajz, prepolovljenu papriku, očišćenu i prepolovljenu(po dužini) mrkvu, luk napola te sve pospemo mjestimice ruzmarinom i svježe mljevenim paprom.
Pećnicu prethodno zagrijte na 200. Pokrijte tepsiju s mesom alu-folijom te pecite pokriveno oko 50-60 min.Zatim skinite foliju te pecite otkriveno oko 30-40 min na istoj temperaturi da uhvati boju a opet da ne bude ni kuhana ni suha.
Prilog od maslinovog ulja, pečenja i povrća je nama idealan.

Uživajte u današnjem ručku. Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar