petak, 14. kolovoza 2015.
Oreo Cheesecake - savršeno za ljetne vrućine
Sastojci:
Podloga
30 Oreo keksica
100 g omeksanog maslaca
Nadjev
400 ml mlijeka
5 zumanjaka
50 g brasna
250 g bijele cokolade
900 g kremastog sira
50 g secera u prahu
2 vanilije
1/8 zlicice soli
18 Oreo keksica ( namrvljenih )
Dekoracija
250 ml slatkog vrhnja
1 zlica secera
Oreo keksici
Priprema:
1.
Najprije napravi podlogu tako sto ces oreo keksice i maslac samljeti u multipraktiku . Dno kalupa za torte oblozi papirom za pecenje , pa dobivene mrvice utisni u dno i stranice kalupa . Pripremljenu podlogu stavi u hladnjak i neka se dobro rashladi i maslac stisne oko 2 sata .
2.
U medjuvremenu napravi slasticarsku kremu tako sto ces 2/3 mlijeka staviti da se kuha , a zumanjke , brasno i ostatak mlijeka izmijesaj u jednolicnu masu . Uzavrelom mlijeku dodaj mjesavinu sa jajima i kuhaj uz mijesanje dok se krema ne zgusne kao puding . Skini sa vatre i umijesaj narezanu cokoladu . Mijesaj dok se sva cokolada ne otopi . Pokrij nadjev folijom i stavi u hladnjak da se dobro ohladi .
3.
Kremasti sir izvadi iz hladnjaka i pusti neka dodje na sobnu temperaturu . Siru dodaj secer , sol i vaniliju , pa mijesaj mikserom dok sir ne postane pjenast . Na kraju polako dodaji rashladjenu slasticarsku kremu i mijesaj dok cijeli nadjev na bude ujednacen .
4.
Na rashladjenu podlogu uspi 1/4 pripremljenog nadjeva i poravnaj , pa preko pospi 1/3 izmrvljenih keksica . Ovo ponovi jos dva puta i na kraju sve premazi nadjevom i lijepo poravnaj .Stavi u hladnjak na nekoliko sati da se sve lijepo stisne , a moze i preko noci .
5.
Na kraju umuti slatko vrhnje sa secerom . Chesecake izvadi iz kalupa i prebaci na servirni tanjur.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar