ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

NAJBOLJI DORUČAK: Rolat od omleta sa povrćem!


Ovom ukusnom rolatu posebnu notu daje povrće.

SASTOJCI:

3 jaja
kašika mleka
kašika sitno iseckane šargarepe
mala glavica crnog luka, sitno iseckana
kašika sitno iseckanog mladog luka
so, biber
ulje za prženje
po želji možete dodati i malo crvene paprike, slaninice, pečenice, skuvani grašak, kukuruz...

PRIPREMA:

1. U dubljoj činiji dobro promešajte jaja, mleko i pola kašičice soli.
2. Smesu zatim procedite kroz cediljku kako bi omlet bio finije teksture. Zatim dodajte šargarepu, luk, mladi luk i biber po ukusu. Sve dobro promešajte.
3. Zagrejte malo ulja u tiganju i sipajte polovinu smese. Omlet pecite na niskoj temperaturi.
4. Kada je omlet napola pečen, srolajte polovinu i povucite omlet ka sredini tiganja. Dodajte malo ulja i sipajte polovinu preostale smese u deo tiganja gde omlet nije urolan. Kada je i ovaj deo omleta blago zapečen, urolajte još polovinu omleta i povucite ga ka sredini. Sipajte preostalu smesu do dela omleta koji nije urolan i sačekajte da se i on ispeče. Urolajte i ostatak omleta.
5. Gotov omlet prebacite na dasku za sečenje i isecite rolat na komade željene velčine.

Nema komentara:

Objavi komentar