ponedjeljak, 10. kolovoza 2015.

Lili - Vanili odlično za tople ljetne dane


SASTOJCI:

Biskvit:

3 bjelanjka
3 jušne žlice šećera
3 jušne žlice brašna
Nadjev od jagoda
1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dcl vode ili soka od jagode
2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)

Krema:

1/2 litre mlijeka
3 žumanjka
2 cijela jaja
1 vrećica vanilin šećera
2 vrhom pune jušne žlice brašna
3 jušne žlice šećera
2 ml (jedna ampulica Dr.Oetkera) arome vanilije
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca

Za ukrašavanje:

po potrebi slatko vrhnje za šlag
jagode za ukras

PRIPREMA:

1.
Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.

2.
U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.

3.
Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!

4.
Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.

5.
Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.

6.
Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.

7.
Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.

8.
Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.

Nema komentara:

Objavi komentar