nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Krompir sa spinatom



Sastojci:
1 kg krompira
500 gr spinata
50 gr putera
1 cen isjeckanog na sitno bijelog luka
3 kasike brasna
2,5 dl mlijeka
2,5 dl vrhnja za kuhanje
200 gr rendane gaude

Priprema:

1.
Napraviti besamel sos.
Na, putera proprziti sitno sjeckni bijeli luk, dodati brasno, pa i njega kratko proprziti. Zatim dodati mjesavinu mlijeka i vrhnja za kuhanje i kuhati dok se ne zgusne. Zaciniti po ukusu.
Dodati polovinu sira i mjesati da se istopi.

2.
Krompir oguliti, isjeci ga na kriske, pa ga pomjesati sa blansiranim i ocjedjenim spinatom.
Staviti u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, preliti sa besamel sosom, pokriti sa alminijskom folijom, pa peci na 200*C oko 30 minuta.
3.
Zatim skinuti foliju, posuti sa ostatkom sira i peci jos 20 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar