subota, 22. kolovoza 2015.

Kinder torta u četiri boje – Bez pečenja!


SASTOJCI:

Osnovna smjesa:
    240 ml vode
    100 grama šećera
    jedan vanilin šećer
    400 grama mlijeka u prahu
    250 grama putera sobne temperature

Prvi sloj – podloga:
    100 grama mljevenog Plazma keksa
    100 grama mljevenih oraha
    6 kašika mlijeka

Drugi sloj:
    100 grama čokolade za kuvanje

Treći sloj:
    100 grama bijele čokolade

Četvrti sloj:
    200 ml slatke pavlake ili jedan šlag.

Priprema:
Prokuvati vodu, šećer i vanilin šećer. Maknuti sa vatre i postepeno dodavati mlijeko u prahu stalno muteći mikserom. Zatim dodati i maslac, sve izmiksati da se dobije ujednačena i glatka krema.
Od ove smjese odvojiti 200 grama i dodati keks, orahe i mlijeko. Izmiješati i rasporediti u kalup prečnika 20 cm. Ostaviti u zamrzivač nekoliko minuta dok se ne pripremi drugi sloj.
Čokoladu za kuvanje istopiti pa sjediniti sa polovinom preostale osnovne smjese. Miješati da se dobije fina krema i preliti preko sloja od keksa.
Vratiti u zamrzivač desetak minuta. Bijelu čokoladu istopiti pa sjediniti sa preostalom smjesom od mlijeka u prahu. Rasporediti preko tamnog dijela.
Tortu držati u frižideru nekoliko sati, može i preko noći. Skloniti obruč i nanijeti šlag ili umućenu slatku pavlaku.

U slast...

Nema komentara:

Objavi komentar