nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Dvostruko rolovana pileća prsa - zanimljivog izgleda i odličnog ukusa



Sastojci:

1 veća pileća prsa
2 komada roštilj kobasice
listovi gaude(ili neki drugi tvrdi sir)
sol,vegeta
panko mrvice(ili obične krušne mrvice)
2 jaja
malo brašna

Priprema:

1.

Uzela sam veća pileća prsa s kostima i pažljivo sam otkoštila.Pazila sam da mi ostane u komadu,jedan veliki odrezak.Ako se ne može tako onda uzeti manje odreske i poslagati ih jednu do druge da se dobije veća površina.
Posoliti,povegetiti i lagano izlupati čekićem za meso.





2.
Poslagati listiće gaude(edamera ili listiće sira po želji).
Sa svake strane staviti po 1 roštilj kobasicu.
Zarolati jednu stranu prema sredini(do pola odreska),pa isto napraviti i s drugom stranom do zarolanog dijela.
Čačkalicama učvrstiti krajeve.




3.

Panirati:izmutiti jaja uz dodatak malo mlijeka.
Odrezak uvaljati u brašno,staviti u jaja,pa u mrvice.
Ponoviti postupak s umakanjem u jaja i još jednom uvaljati u mrvice.








4.
U manji lim staviti komad papira za pečenje i lagano ga pouljiti(vrlo malo).
Položiti panirani odrezak i po njemu pokapati par kapi ulja.
Staviti u vruću pećnicu da se peće 40 minuta na otprilike 160-170.Nakon 40-tak minuta odrezak pažljivo okrenuti na drugu stranu.
Peći još 20 minuta.
Nakon kraćeg hlađenja povaditi čačkalice i izrezati na komade.
Pohujem u pećnici prema ideji od ARI.Prilagodila sam vrijeme pećenja veličini                                                                                           odreska.

5.

Punjenje može biti i drugačije,prema želji i namirnicama koje su trenutno dostupne.











Nema komentara:

Objavi komentar