nedjelja, 2. kolovoza 2015.

DOMAĆI SLADOLED OD ČOKOLADE: RECEPT ZBOG KOJEG ĆETE ZABORAVITI NA SLASTIČARNE


Za pripremanje sladoleda ne trebate biti majstor slastičarstva, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno imati samo malo mašte, volje i dobar recept s kvalitetnim namirnicama. Za ovo posljednje mi smo se pobrinuli, a na vama je da eksperimentirate.

Potrebni sastojci

200 g tamne čokolade
5 žumanjaka
½ šalice šećera
500 ml mlijeka

Priprema

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.
2. U drugoj posudi dobro izmiješajte žumanjke i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro istukli žumanjke lagano dodavajte mlijeko i miješajte.
3. Smjesu prebacite u maleni lonac te dodajte otopljenu čokoladu. Miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, te skinite s vatre prije vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.
4. Sve dobro promiješajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smjesu koja se već lagano stisnula i brzo je promiješajte i vratite natrag u zamrzivač na još 45 minuta.
5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još sat i pol dok se potpuno ne stisne. Na ovaj način izbjeći ćete stvaranje kristalića leda i dobit ćete ukusan kremasti sladoled.

Nema komentara:

Objavi komentar