Sastojci:
0,5 kg mljevenog mesa
1 manja glavica luka
2 kašike riže (skuhati skoro do kraja)
2 kašike prezla
1 jaje
so, biber, mljevena paprika
Još:
1 l vode
so, vegeta, ulje
1,5 kašika brašna
1-1,5 kašika mljevene paprike
Priprema:
Narendati manju glavicu luka, dodati meso, rižu, 2 kašike prezla, so, biber, vegetu, mljevenu papriku i jaje, pa napraviti loptice
U šerpi zakuhati vodu i začine. ubaciti ćufte.ostaviti da se kuha dok se napravi zaprška (oko 5 min).
Na tavi ugrijati ulje, upržiti brašno i papriku, al ne previše. nemojte da zagori tj da ne bude smeđe.
Dodati u ćufte i kuhati još pola sata.
Prilozi mogu biti razni...tjestenina, pire ili riža.
Nema komentara:
Objavi komentar