nedjelja, 9. kolovoza 2015.
Čajni kruh sa limunom i sušenim voćem
Sastojci:
200 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
250 ml jogurta
200 g šećera
3 jaja
korica jednog limuna
1 žlica ekstrakta vanilije ili štapić vanilije
120 ml ulja
sušeno voće po želji
Glazura:
sok jednog limuna
šećer u prahu
Priprema:
1.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u jednoj, a jaja, šećer, jogurt, koricu limuna i vaniliju u drugoj posudi. Zatim lagano suhe sastojke dodajte u mokre.
2.
Ulje pažljivo umiješajte u pripremljenu smjesu i lagano miješajte dok se dobro ne sjedini sa ostatkom sastojaka. Dodajte sušeno voće.
3.
Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, u nju izlijte smjesu i pecite na temperaturi od 150°C oko 50 minuta (provjerite čačkalicom).
4.
Za glazuru pomiješajte limunov sok sa šećerom u prahu, količina šećera ovisi o željenoj gustoći glazure.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar