petak, 24. srpnja 2015.
Zasladi ljeto sa tri ukusna deserta od banane
Banana je tropsko voće od kojeg se mogu napraviti brojne slastice. Nekada je dovoljno bananu samo narezati, umočiti u čokoladu i staviti u hladnjak da bi bila savršen desert. Donosimo vam još nekoliko slasnih recepata za najcool ljetne deserte:
Sladoled od banane
Sladoled je najslađe osvježenje tijekom toplih ljetnih dana. Sladoled od banane dobit ćeš ako izdvojiš nekoliko minuta na blendanje. Bananu nareži na kolutiće i stavi ih u zamrzivač na četiri sata, a potom ih smiksaj u blenderu. Smjesa koju ćeš dobiti treba biti poput paste koja se može mrviti, a trebaš ju blendati dok se ne pretvori u kremu. Zatim dodaj neki od slatkih sirupa i još malo blendaj. To je to, možeš odmah početi jesti svoj sladoled od banane ili stavi sladoled u frižider da stoji još sat vremena.
Proteinske palačinke od banane i bobičastog voća
Rijetki su ljudi koji ne vole palačinke, a još ako se radi o palačinkama bogatog voćnog okusa poput kombinacije banana i bobica- nitko im neće moći odoljeti. Napravi smjesu za palačinke. Najlakši recept za deset palačinki je: dvije i pol šalice brašna, šalica mlijeka, šalica vode, šalica mineralne, tri jaja, prstohvat sode bikarbone i prstohvat soli te trećina šalice bobičastog voća i kockice banane. Naravno, potrebno je još banana i bobičastog voća da ih možeš staviti uz preljev na palačinke. Za bolji okus palačinke bi valjalo peći na kokosovom ulju.
Kremaste tortice od banane
Za koricu ovih mini torti potrebno ti je: ¾ šalice tamne čokolade, 11/2 šalice prženog nezasoljenog kikirikija, ¼ šalica sirupastog preljeva, ¼ šalice ulja (po mogućnosti kokosovog).
Punjenje treba sadržavati: jednu šalicu punomasnog kokosovog mlijeka, jednu šalicu izgniječenih banana, dvije velike žlice čistog sirupastog preljeva i velika žlica ulja (ponovno bi bilo dobro da je kokosovo). Svoj složenac stavi u posudu za pečenje koja treba biti obložena masnim papirom za pečenje. Koricu ćeš napraviti tako što ćeš čokoladu i kikiriki staviti u mikser i dodati malo grubog brašna. Isto tako možeš dodati sirup i ulje. Stavi koricu u hladnjak. Pri izradi kreme pomiješat ćeš bananu, sirup i kokosovo ulje u mikseru. Uzmi koricu iz hladnjaka i polako špatulicom razmaži kremu po njoj. Stavi koricu s kremom u hladnjak na tri sata. Ove kremaste tortice najbolje je pojesti u dva dana jer kasnije nisu baš jestive.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar