srijeda, 29. srpnja 2015.

Peciva sa hrenovkama i sirom


 Sastojci:

1/2 kg brasna
250ml.mlakog mlijeka
1 suhi kvasac
zlicica soli
 zlicica secera
 1 jaje(i jedno za premazivanje)
 50gr.margarina(rastopljenog)
mala salica ulja(za crnu kavu) ili ako vam je lakse (4 velike zlice)
 2 zlice kiselog vrhnja
 sir,hrenovke ili nesto po izboru za punjenje...

 Priprema:

 U posudu za mjesanje stavimo,brasno,suhi kvasac,zlicicu secera i zlicicu soli,promjesamo....u brasno izlijemo,toplo mlijeko i stavimo jaje,jaje malo razlijemo u mlijeku(prstima)... -dodati kiselo vrhnje i rastopljeni margarin i zamjesiti tjesto....kad je tjesto izradjeno(lagano zamjeseno)dodamo ulje i mjesimo jos par min....nek se ulje izgubi u tjestu.... -ostavimo tjesto da odmara 15 min. nakon sto je tjesto odstajalo,odredjeno vrijeme,stavimo ga na pobrasnjenu povrsinu i oblikujemo 2 lopte... -razvaljamo tjesto i isjecemo kao komade za pizzu(o broju komada i velicini kiflica odlucujete sami)... -mozete ih puniti cime god zelite....ako je fil tekuci ili ce se rastopiti prilikom pecenja,rubove zavrnete prije motanja....ja sam stavila sir i hrenovke -mozete ih ostaviti i bez nadjeva(odlicne su)ako stavite hrenovke unutra,na isti nacin rubove savijte prije motanja...tako ce vam hrenovka biti na samom vrhu(nema praznog tijesta do pocetka hrenovke)....zamotane kiflice poslazite u namascenu tepsiju i pustite da odmaraju pola sata... -nakon sto su odmorile,premazite ih razmucenim jajetom....ako zelite pospite ih sezamom ili s malo soli(bit ce fina hrskava,slana korica).... -stavite ih u hladnu pecnicu i ukljucite na 200* pecite ih dok ne dobiju lijepu rumenu boju(dignut ce se prilikom pecenja) peku se od prilike pola sata(zavisi od vase pecnice) dobar tek..

Nema komentara:

Objavi komentar