ponedjeljak, 27. srpnja 2015.
Štrcani prhki kolači - Kako samo idu uz kaficu
Sastojci za 80-tak kolača:
30 dag maslaca,
25 dag šećera u prahu,
12 1/2 dag škrobnog brašna,
1/5 l mlijeka,
1 navršak noža soli,
naribana korica 1 limuna,
50 dag brašna
10 dag čokoladne masne ocakline,
Za lim:
maslac
Priprema:
Svaki kolač ima otprilike 295 džula/70 kalorija
Štrcani prhki kolači nisu komplicirani. Pokušajte ih izraditi i nećete se razočarati. Namažite maslacem jedan ili dva lima.Razmrvite maslac sa šećerom u prahu i škrobnim brašnom da dobijete glatku smjesu, ali je nemojte miješati da se ne zapjeni. Umiješajte 1 dcl mlijeka, sol, limunovu koricu i na kraju prosijano brašno. Zamijesite tijesto, zatim pomalo dolijevajte mlijeko da dobijete tijesto koje se može štrcati. Zagrijte pećnicu na 190°. Tijesto za kolač možete staviti u štrcaljku zvjezdolikog otvora, pa štrcati na lim kolutiće ili S-oblike ili tijesto možete protjerati kroz stroj za mljevenje s posebnim nastavkom za kolače. Štrcane prhke kolače pecite 10—12 minuta na srednjoj prečki da postanu zlatnožuti. Pripremite čokoladnu ocaklinu i u nju zaronite do jedne trećine napola rashlađene kolačiće, pa se Štrcani prhki kolači poslažu na rešetku da se ocaklina dobro osuši. Vrlo su dekorativni i zahvalni za postaviti na stol, pogotovo u zimskim mjesecima kada svojom toplim izgledom ukrašavaju svaki dom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar