petak, 31. srpnja 2015.
Šah kolač - Na prvi pogled izgleda komplicirano,no nije tako strašno kad ga krenete raditi.
Sastojci za kore:
4 oblatne
Sastojci za prvi biskvit:
5 jaja
5 šalica za crnu kavu šećera
5 šalica brašna
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1 prašak za pecivo
Sastojci za drugi biskvit:
5 jaja
5 šalica za crnu kavu šećera
5 šalica brašna
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice kakaa
1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
40 dag šećera
25 dag margarina
Sastojci za ukras:
5 dag čokoladnih mrvica
Priprema prvi biskvit:
Bjelanaca utući u čvrst snijeg. Žumanca i šećer pjenasto izmiješati.
Stalnim miješanjem dodavati žlicu po žlicu snijega od bjelanaca, brašna, ulja i mlijeka.
Na kraju drvenom žlicom umiješati prašak za pecivo. Peći 20 minuta na temperaturi od 200 °C.
Kad je biskvit gotov, razrezati ga na 6 dugih traka.
Priprema za drugi biskvit:
Postupak rada je isti kao kod prvog biskvita, osim što se u smjesu još umiješa kakao.
Priprema za nadjev:
U 1 dl mlijeka razmutiti puding od vanilije. Paziti da ne ostanu grudice. Šećer na laganoj vatri karamelizirati.
Kad postane svijetlosmeđ, u njega dodati ostatak mlijeka.
Kad se šećer rastopi, dodati razmućeni puding i kuhati dok se smjesa ne zgusne.
Skinuti s vatre. Ohladiti. Ohlađeni nadjev sjediniti s izrađenim margerinom.
Redoslijed izrade:
Oblatnu tanko namazati nadjevom.
Slagati trake (bijela, tamna, bijelai tamna)
Namazati nadjevom između i iznad traka.
Prekriti oblatnom i ponavljati ove radnje dok se ne utroše svi sastojci.
Zadnju oblatnu premazati tankim namazom nadjeva.
Posuti čokoladnim mrvicama.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar