četvrtak, 30. srpnja 2015.
Zapečeni špageti s tunom
Zapečeni špageti s tunom pravo su mediteransko jelo sa salsom, češnjakom,maslinovim uljem, mediteranskim začinima i sirom rikotom. Bogat okus jela nadopunite pravim vinom i za autentičan ugođaj jedite negdje na "friškoj ariji".
Sastojci za 4 osobe:
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
410 g Salse ljute Podravka
200 ml Passate Podravka
1 žličica Vegete
sol
Crni papar mljeveni Podravka
115 g EVA tuna fileta u maslinovom ulju
300 g ricotte sira
400 g Spaghetta Podravka
8 kom Zelenih otkoštičenih maslina
Podravka
1 žlica listića bosiljka
Priprema:
1. Na maslinovom ulju popecite protisnuti češnjak, dodajte salsu, passatu, Vegetu, sol,
papar po potrebi i pirjajte 5 minuta.
2. U umak umiješajte ocijeđenu tunu i razmrvljenu ricottu.
3. Pripremljeni umak promiješajte s kuhanim ocijeđenim špagetima.
4. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu, rasporedite masline i pecite u pećnici zagrijanoj
na 200°C 15-20 minuta.
Posluživanje
Poslužite posipano listićima bosiljka.
Savjet
Ricottu možete zamijeniti propasiranim mladim sirom (skuta).
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar