srijeda, 29. srpnja 2015.

PAPRIKE PUNJENE PILETINOM U PARADAJZ SOSU



                                                     Nešto u čemu ćete uživati!

Sastojci :

Za nadjev:
80 g riže
3 žlice sojinih ljuskica
400 g mljevene piletine
120 gmrkva
1 žlica Vegete
1 žličica Slatka paprika mljevena
sol
Crni papar mljeveni
3 male glavice luka
10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata)
3 žlice maslinova ulja
nekoliko Crni papar u zrnu
Lovor sušeni
2 češnja češnjaka


Za umak od rajčice:
500 ml Passate
200 ml vode
1 žličica Vegete
malo Bosiljak sušeni
Malo Origano sušeni


Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina


 

 Priprema:

Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu Natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
Passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu Natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.

Posluživanje:
Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet:
Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati malo suhog mesa.

Nema komentara:

Objavi komentar