Naša čitateljka poslala nam je svoj recept za kiflice koje je uvijek lijepo vidjeti na stolu… Ali i fotografije uz pomoć kojih i početnici mogu lako napraviti ovo omiljeno pecivo
Potrebni sastojci:
– 1 kg brašna,
– mala kašikica soli,
– 7dl mlijeka,
– 2dl ulja,
– 1 sviježa germa (ili 3 vrećice suhe),
– žumanjce (za premaz),
– sezam, mak (po želji)
Način pripreme:
1. Od brašna, soli, dignute germe(ili suhe) i mlijeka zamijesiti tijesto (rukama) sve dok bude izjednačeno, zatim dodati ulje i opet izraditi tjesto te ga ostaviti da se nadigne.
2. Od tijesta načiniti 8 loptica te svaku razvaljati i podijeliti na 8 dijelova
3. Motati u oblik kiflice od veće strane trougla prema manjoj
4. Složiti u lim (najbolje na papir) i premazati žumanjkom s malo soli te po želji namazati (posuti) sezamom, makom
5. i 6. Peći na 200 c dok kiflice ne porumene(oko 20-25 min.)
Uživajte☺!
Nema komentara:
Objavi komentar