četvrtak, 30. srpnja 2015.

Zapečene teleće šnicle - Za sve ljubitelje mesa



U našoj kući se često pravi crveni umak za tjesteninu, pa kada ga ostane viška ja pravim ove ukusne šnicle.

Sastojci:

500 gr telećih šnicli
250 gr mozzarella sira
50 g parmezana
2 šolje paradajz sosa za tjesteninu (može i iz staklenke)
1 šolja brašna
1 šolja prezle
2 jaja
maslinovo ulje
bosiljak
so, biber

Način pripreme:
Šnicle istucite, posolite, pobiberite.
Uvaljajte u brašno, umućeno jaje i prezlu pa popržite na ulju dok ne porumene.
Poredajte u tepsiju pa prelijte paradajz sosom.
Pospite mozzarellom, parmezanom i zapecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Pospite bosiljkom i servirajte.

Nema komentara:

Objavi komentar