četvrtak, 30. srpnja 2015.

BRZE KREMPITE: Recept bez konkurencije, gotove za 30 minuta!



Na spomen krempita prvo što nam padne na pamet je fina slastica u koju treba utrošiti puno truda i vremena. No ovaj recept nešto je sasvim drugačije. Za njega vam ne treba znanje i iskustvo, a u samo pola sata dobiti ćete najfinije krempitu koju ste ikada probali!

Krempita sastav:

● 1,3 litre mlijeka
● 1 maslac
● 6 žlica oštrog brašna
● 6 jaja
● 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
● 2 pudinga od vanilije
● 1 do 2 vrhnja za šlag
● 2 kore za kremšnite

Priprema:

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.

2. Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.

3. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne provrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.

4. Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.

5. Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.

6. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.

7. Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom.

Savjet:

– Kako biste si olakšali rezanje krempite gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po krempitama.

– Krempita je vrlo ukusna i bez šlaga. Dakle, ako niste ljubitelj šlaga, možete ga i preskočiti.

Nema komentara:

Objavi komentar