srijeda, 29. srpnja 2015.

Straćatela torta sa bananama



Sastojci :

350 gr mlevenog keksa
175 gr putera
2 kašike kakaoa

Za fil:

800 gr  švapskog sira ( malomasni sitni sir, blagog ukusa, ni kiseo, ni slan, sličan sitnom siru za pite i gibanice )
250 gr krem sira
100 gr šećera u prahu
80 gr crne čokolade sa narandžom
15 gr granula želatina
400 ml slatke pavlake
2 kašičice ekstrakta vanile
5 – 6  banana
sok od pola limuna

Glazura:

200 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake


Priprema:

Pomešati keks i kakao, pa dodati otopljen margarin i masu izgnječiti rukama.

Ozeti kalup i utisnuti tu masu na dno.

Kalup je prečnika 24 cm.

Ulupati slatku pavlaku, ne previše čvrsto.

Pomešati sir i krem sir, šećer u prahu i vanilu. Mešati da bude glatko.

Želatin potopiti u 4 kašike voda 10 minuta, da hidrira.

Za to vreme iseckati čokoladu.

Zagrejati želatin da se granule otope i postane tečan i providan.

Prohladjenom želatinu dodati 2 kašike mešavine od sira i sjediniti.

Tu masu istresti u kombinaciju sireva i energično izmešati.

Umućenu slatku pavlaku sjediniti sa smesom od sira i dodati iseckanu čokoladu, kao i sok od limuna.

Sjediniti i staviti u kalup na dno od keksa pola fila, poslagati banane i preko staviti ostatak fila.

Staviti u frižider na nekoliko sati, pa praviti glazuru.

Zagrejati slatku pavlaku da bude vrela ali ne da provri pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi.

Kada se sve fino sjedinilo ostaviti da se prohladi, da bude mlako.

Tek onda preliti kolač i ostaviti u frižider.

Torta je spremna za služenje čim se glazura ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar