nedjelja, 26. srpnja 2015.

NESCAFE KOLAČ-ukusan, a jednostavan za pripremu


Sastojci: 

- 7 jaja
- 7 kasika secera
- 7 kasika brasna
- 2,5 kasike kakaa
- kesica praska za pecivo
- 1/2 litre mlijeka
- 1 litar mlijeka
- 2 kesice pudinga od cokolade
-300 grama mljevenog keksa
- 250 grama secera
- kesica nescafe strong napitka
- 250 grama margarina
- 300 grama slag kreme
- kesica nescafe strong napitka
- 4 decilitra hladnog mlijeka

Uputstvo za pripremu:

7 jaja,7 kasika secera,7 kasika brasna, 2,5 kasike kakaoa,1 prasak za pecivo. Umutiti sastojke i ispeci koru u velikom plehu od sporeta. Ne treba grejati rernu ranije jer se patispanj stavlja u hladnu rernu pa se tek onda ukljuci pa se potepeno razvija prasak za pecivo,kora se ne sokira velikom temperaturom. Peci na 175 stepeni dok ne dobije finu braon boju. Proveriti cackalicom da li je kora gotova. Vrucu koru preliti sa pola litre vrelog mlijeka,da kora ne bude suva.

1 litar mlijeka,2 pudinga od cokolade,300 grama mljevenog keksa,kesica Nescafe strong,jedan margarin,200 grama secera. Odvojiti dva decilitra mlijeka i umesati prasak za puding a u ostatak mlijeka staviti secer i kuvati. Kad prokljuca,umesati razmucen prasak za puding. U vruc skuvan puding dodati 300 grama mlevenog keksa i kesicu Nescafe praha. U mlak fil dodati margarin i mesati mikserom da bude kremasto.

300 grama slaga umutiti sa mlekom i kesicom Nescafe praha i preliti preko nafilovane kore. Mozete ukrasiti cokoladnim mrvicama ili rendanom cokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar