ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

Punjene kiflice - njam njam :)


TIJESTO 

– pola kilograma brašna
– 3 žlice maslinova ulja
– 1 pakovanje suhog kvasca
– malo soli, malo šećera
– 2-3 dcl mlake vode

TALIJANSKO PUNJENJE ZA KIFLICE:

– 250 gr mljevenog mesa
– 1 kugla mozzarele
– origano
– malo kečapa

MEKSIČKO PUNJENJE ZA KIFLICE:

– 250 gr mljevenog mesa
– mala limenka smeđeg graha
– mala limenka kukurza
– 1 crvena paprika
– začin chilli con carne

Priprema tijesta:

U malo mlake vode pomiješajte kvasac, malo šećera te ostavite 10-tak minuta. Brašno, sol, maslinovo ulje i kvasac koji se digao umijesite u tijesto s tim da dodate tople vode po potrebi, otprilike 2-3 dcl. Tijesto dobro izradite te ga ostavite sat vremena da se diže u posudi koju ste malo namazali maslinovim uljem.



Priprema punjenja:

Za punjenje kiflica najlakše vam je da meso pripremite zajedno za obje vrste kiflica. Znači na malo ulja pirjajte sitno nasjeckan jedan crveni luk te dodajte mljeveno meso. Pirjajte desetak minuta stalno miješajući da se mljeveno meso poprži sa svih strana tako da pazite da ne ostanu grudice nego da mljeveno meso bude zrnato.

Dodajte sitno nasjeckana 2 češnja bijelog luka, malo peršina, sol, papar, malo crvene paprike, žlicu koncetrata rajčice i nakon minut, dva pirjanja (dok bijeli luk i peršin puste miris) dodajte 1 dcl crnog vina i 1 dcl vode. Neka se smjesa dinsta pola sata na laganoj vatri do ne ispari sva tekućina.

Polovicu dinstanog mesa izvadite i u njega dodajte sitno sjeckanu kuglicu mozzarele, origano i malo kečapa.
Drugu polovicu smjese ostavite u posudi u kojoj ste je dinstali, dodajte sastojke za meksičko punjenje i to sitno sjeckanu papriku, ocijeđeni i isprani kukuruz i grah iz limenke, te začin chili con carne. Dinstajte još par minuta uz stalno mješanje.

To su dva punjenja za kiflice. Po potrebi dodajte po žlicu prezle (krušne mrvice) ako vam je ostalo malo tekućine u mesu.

Tijesto za kruh razvaljajte u kvadrate pa zamotajte u oblik malih kruščića. Premažite umućenim žumancem i pospite sa sjemenkama. Na primjer meksičke možete posuti bučinim sjemenkama, a talijanske sa sezamom, za lakše razlikovanje. Pecite na 180˚C četrdeset minuta. Poslužite vruće, ali ovi kruščići će biti ukusni i kada su hladni.

Nema komentara:

Objavi komentar