Višnje za pripremu torte treba dobro ocediti. Vodite računa da voće u testo dodajete veoma pažljivo, sporo mešajući, kako višnje ne bi obojile testo. Ako ne želite da višnje tokom pečenja ne padnu na dno posude, pre nego što ih dodate u testo, blago ih pospite brašnom.
500 ml mleka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mleka
200 g mlevenog keksa
100 g čokolade
100 g rendane čokolade
600 g višanja
Priprema:
Želatin razmutiti sa 200 ml mleka. Zagrejati 300 ml mleka i šećer, dodati masu sa želatinom i kratko prokuvati. Ostaviti u zamrzivač da se što pre stegne. Dotle umutiti šlag sa mlekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smesu podeliti na tri dela i u jedan deo staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu. Okrugli kalup posuti sa polovinom rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu oceđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i beli fil. Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne.
Pre služenja dekorisati tortu.
Nema komentara:
Objavi komentar