nedjelja, 26. srpnja 2015.

Točkasti cheesecake - Morate probati



Sastojci za podlogu:

240 g keksi
3 žlice kakaa
2 žlice šećera
115 g maslaca

Priprema podloge:

Usitnite kekse – ako nemate mašinicu za to, možete staviti kekse u vrećicu i preko njih prelaziti valjkom da ih zdrobite ili ih istući batom za meso, kako vam je lakše.
Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160 °C.
Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).
U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.
Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.

Sastojci za kremu:

600 g omekšalog krem sira
1 žlica šećera
2 jaja
70 g tamne čokolade
pola vanilin šećera
140 g kiselog vrhnja

Priprema:

U zdjelu stavite sir pa ga tucite da bude gladak. Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.
Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.
Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.
Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.
Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.
Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.
Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.

Izrada točkica:

Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.
Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.
I jednostavno točkajte tortu – nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.

Nema komentara:

Objavi komentar