Sastojci:
300 gr. brasna
180 gr. margarina
100 gr. mlevenog badema
100 gr. secera u prahu
2 kasike sitno izrendane korice od narandze
4 kasike sveze cedjenog soka od narandze
2 zumanca
Glazura:
100 gr. cokolade za kuvanje
2 kasike ulja
Priprema:
U brasno dodati margarin isecen na listice i rukom mesiti dok se margarin ne usitni i izmesa sa brasnom. Dodati sve ostale sastojke i umesiti glatko testo, uviti ga u foliju i ostaviti 1 sat u frizider.
Testo zatim rastanjiti na 5 mm. debljine i okruglim kalupom vaditi kolacice. Peci ih na papiru za pecenje na 180 stepeni oko 10 minuta.
Kada se ohlade, jedan deo umociti u otopljenu cokoladu pa ih stavljati na resetku da se cokolada skroz stegne.
Od ove kolicine dobije se oko 60 keksica.
Prijatno...
Nema komentara:
Objavi komentar