Sastojci
Voće:
2 banane (oguljene i narezane na kolutice)
1 zlica limunovog soka
jagode (ociscene i narezane na ploske)
kivi (oguljen i narezan na kolutice)
Za ukrašavanje:
5 dl slaga
Za biskvit:
9 bjelanjaka
30 dag šećera
1 žlica limunovog soka
Za kremu I:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
3 vrećice vanilin šećera
2,5 dl mlijeka
4 žlice oštrog brašna
25 dag margarina
Za kremu II:
4 dl slatkog vrhnja
Priprema:Biskvit
Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Uz stalno mijesanje postupno dodajte secer i sok od limuna. Lim za pecenje namastite i malo pobrasnite. Izlijte smjesu u lim. Prekrijte lim aluminijskom folijom koju ste takoder namastili i pobrasnili. Pecite 1 sat na temperaturi od 150°CT tj. dok biskvit ne dobije svijetlozutu boju. Ohladenu biskvitnu koru pazljivo odvojite od aluminijske folije.
Krema I:
Zumanjke, secer i vanilin secer mijesajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte im naizmjenicno uz stalno mijesanje mlijeko i brasno. Stavite na laganu vatru i uz stalno mijesanje kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Omeksali margarin umutite. Umijesajte ga u ohladenu kremu. Mutite dok se smjese ne sjedine.
Krema II:
Mutite slatko vrhnje dok ne dobijete cvrsti slag. Izrada:
Prerezite biskvit na 3 jednaka dijela. Na dno ukrasnog tanjura stavite jednu biskvitnu koru. Premazite je kremom I. Na nju poslozite banane narezane na kolutice. Pokapajte ih s malo limunovog soka kako ne bi potamnile. Prekrijte ih trecinom slaga. Prekrijte biskvitnom korom i postupak ponavljajte do posljednjeg sloja slaga. Umjesto banana iznad zute kreme mijenjajte voce. Kolac stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Ukrašavanje:
Cijeli kolac premazite cvrsto tucenim slagom i ukrasite pomocu sprice za kolace.
Nema komentara:
Objavi komentar