petak, 31. srpnja 2015.

ĆUFTE U SOSU OD KISELOG MLEKA - Dovoljno je da imate malo mlevenog mesa



Dovoljno je da imate malo mlevenog mesa, pa da uz razne začine očas posla pripremite dobar ručak. Ako ćufte najčešće poslužujete uz grašak, pire ili pirinač, probajte i nešto drugačije, prelijte ih sosom ili zapecite u rerni.

POTRBNO JE

Za ćufte:
 500 g mlevenog mesa,
2 jajeta,
1 prašak za pecivo,
 7 kašika brašna,
7 kašika ulja,
2 glavice luka,
2 čena belog luka,
kašika peršunovog lista,
1 šargarepa,
suvi biljni začin,
so,
biber,
2 kašike prezli,
ulje za prženje

Za sos:
2 kašike brašna,
0,5 l vode,
1 kocka za supu,
0,5 l kiselog mleka,
4 čena belog luka,
kašika seckanog peršuna,
suvi biljni začin

PRIPREMA

U mleveno meso dodajte jaja, brašno pomešano s praškom za pecivo, ulje i sitno iseckan crni i beli luk. U smesu narendajte šargarepu, pospite suvim biljnim začinom, posolite i pobiberite. Postepeno dodajte i prezle, pa sve umesite da dobijete kompaktnu masu od koje možete da pravite loptice. Gotove ćufte propržite na malo ulja samo da dobiju boju i slažite ih u šerpu. Na istom ulju propržite brašno, pa nalijte vodu, dodajte kocku za supu, kiselo mleko i usitnjen beli luk. Kad sos provri, prelijte ćufte i stavite da se krčkaju na tihoj vatri pola sata. Pred kraj dodajte iseckan peršun i začinite po ukusu.

 PRIJATNO

Nema komentara:

Objavi komentar