četvrtak, 30. srpnja 2015.
PUNJENO PILE: Klasično jelo u malo raskošnijoj varijanti
Sastav:
● 1 pile (oko 1,5-2 kg),
● 100 g mladog luka,
● 100 g mrkve,
● 100 g svježe crvene paprike,
● 50 ml ulja,
● 1 kašika suhog začina,
● 300 g mljevenih pilećih prsa,
● malo soli,
● 1 kašičica origana
Priprema:
Mladi luk, mrkvu i svježu papriku operite i narežite na tanke rezance.
Povrće ispržite na 2-3 kašike ulja i ohladite.
Pomiješajte sa mljevenom piletinom, dodajte origano, začin i ovom smjesom napunite pile.
Pile isjecite duž kičme, pažljivo izvadite sve kosti osim bataka. Meso od krila uvucite.
Tako otkošteno pile malo posolite spolja i iznutra. Pripremljeni nadjev rasporedite po površini pileta, a zatim kuhinjskim koncem zatvorite otvor.
Pile prelijte preostalim uljem i pecite u rerni zagrijanoj na 180-200 stepeni oko 45 minuta. Tokom pečenja pile zalijevajte toplom vodom.
Pečeno pile isjecite i poslužite uz pečeni krompir i zelenu salatu po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar