nedjelja, 26. srpnja 2015.

KINDER PINGUI KOLAČ- djeca ga obožavaju



Sastojci:

5  jaja
5 kašika  šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

 Za krem:

500 ml  mleka
4 kašike gustina
5 kašika  šećera
250 g  margarina
1  vanilin šećer

Za glazuru:

200 g  čokolade za kuvanje
malo ulja

Priprema:

Žumance i šećer penasto izmiksajte pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo i kakaom.
Belance izmiksajte u čvrst sneg pa i njega dodajte u smesu od kakaa.
Manji četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje pa u njega istresite smesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 20-ak minuta.
Krem:  Gustin izmešajte sa malo hladnog mleka. Ostatak mleka kuvajte sa šećerom do tačke vrenja, dodajte razmućeno brašno pa nastavite kuvati uz neprestano mešanje dok se krem ne zgusne.
Kremu ohladite pa dodajte penasto izmiksiran margarin sa vanilin šećerom.. Odvojiti tri kašike dobivene kreme.
Glazura: Po 100 g čokolade odvojeno otopite uz dodatak malo ulja. Prvo otopite čokoladu koja ide u sredinu kolača i ostavite je da se malo zgusne.
Čokoladu kojom će te na kraju premazati celi kolač otopite prije samog prelivanja kolača.
Slaganje: Pečeni biskvit presecite na dve polovne. Donju polovinu premažite polovinom krema, poravnajte pa premažite jednim delom čokoladne glazure.
Ostavite u frižideru da se glazura dobro ohladi. Kad se glazura dovoljno ohladi na nju namažite drugu polovinu krema. Prekrijte sve drugim biskvitom.
Namažite gornji biskvit s tri kašike krema koju ste ranije odvojili pa prelijte preostalom čokoladnom glazurom. Kolač poslužite dobro ohlađen.

Nema komentara:

Objavi komentar