srijeda, 29. srpnja 2015.

Gulaš sa ukuvanim makaronama



Ovo sam prvi put jela kod baka Rade, ali je ona rezance umesila, tako da je onaj saft bio gušći nego moj jer sam koristila gotove rezance koji ne otpuštaju u toku kuvanja toliko brašna kao domaći. Meni je ovako baš dobro, da ima malo “čorbice”, pa ko kako voli neka izvoli :)

Sastojci:

2  glavice crnog luka
700 gr pilećeg mesa
1 kašika crvene, mlevene paprike
3 kašike ulja
1 kašika suvog začina
1 kašičica soli – po ukusu
350 gr makarona

Priprema:

Ulje, suvi zalin i iseckan crni luk staviti u šerpu pa sa dodatkom malo vode prodinstati, dok voda ne ispari.
 Dinstajte bar 15 minuta, da bi se luk istopio jer pilećem mesu ne treba dugo kuvanje, pa da se luk ne bi osetio potrebno vam je da ga pre stavljanja piletine skuvate, a dok se kuva sa piletinom da se raspadne.
 Kada budete videli da se luk skuvao i da je providan  dodajte piletinu  i nalijte vode, otprilike pola litre.
 Kad prokuva dodajte papriku i ostavite da na laganojoj vatri sve se zajedno kuva.
 Kada se piletina skuvala i luk raspao dolijte vode.
 Vodu dolivamo jer ćemo istresti testeninu a da bi se ona skuvala i da bi bilo dovoljno tečnosti potrebno je da vode ima  2 – 3 cm preko mesa.
 Kada istresete testeninu ona treba da bude u tom saftu od kuvanja, da saft prelazi testeninu da bi se ona mogla kuvati i u toku kuvanja će nabubriti.
 Testeninu kuvajte takodje na laganijoj vatri uz povremeno mešanje.
 Kada je skoro gotova sklonite sa vatre pa posolite, promešajte i poklopite.
 Ostavite poklopljeno 10 minuta, da se dodatno upari.
 Kada otklopite i nema safta dolijte slobodno vode i vratite na vatru samo da provri.
 Probajte da li vam je dovoljno slano, pa poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar