srijeda, 22. srpnja 2015.

Ukusna rolovana hurmasica



Tijesto:

250 gr maslaca, 2 jaja, 10 kašika šećera umiksati.
Dodati 25 kašika brašna i prasak za pecivo, po želji moze i limunova kora .
Tijesto treba da ostoji u frizideru 20 min.

Fil:

300 grama mljevenih oraha, 1 mala kafena šoljica mlijeka, jedna šoljica šećera, 1 kašika kakaa.
Zamjesiti fil i da ostoji na sobnoj temperaturi.

Agda:

35 kašika šećera, 600 ml vode-prokuhati, i po zelji mozete dodati nekoliko kriski tanko sijecenog limuna.

Priprema:

Tijesto podjeliti na dva dijela.
Na foliji (prozirnoj) razvaljati debljine pola centimetra, namazati do pola filom i urolati tjesto.
Ostaviti tijesto u foliji, i tako isto uraditi sa drugom polovinom tijesta.
Vratiti u frizider da se malo stisne.
Rezati roladu otprilike 1,5 centimetar, redati u pleh, malo rukom oblikovati odozgo.
Peci u prethodno zagrijanoj rerni na 180 C dok blago ne porumene.
Vruce hurmasice zaliti mlakom agdom i ostaviti sat-dva da se hurmasice prohlade i upiju agdu.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar