BISKVIT
5 jaja
6 žlica smeđeg šećera
5 žlica oštrog brašna
1 žlica gustina
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
180 ml ulja
½ žličice soli
KREMA
1 bjelanjak
1 žličica šećera
2 žlice jogurta
20 malina
ŠLAG
2.5 dl vrhnja za šlag
Priprema
Za biskvit bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
Šećer i žumanjke istucite, dodajte im ulje, a zatim i brašno, gustin, kakao prah i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikerom dok ne postane gusta i ljepljiva.
Čvrst snijeg lagano umiješajte u smjesu.
Lim za pečenje obložite pek papirom i u nj rasporedite smjesu. Prvih 10 minuta pecite na 160°C, a zatim pojačajte temperaturu na 180° narednih 15 minuta.
Za pripremu kreme izmiksajte šećer i bjelanke dok ne postanu čvrsti. U to umiješajte jogurt.
Maline pospite s malo šećera i ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi dok ne puste sok.
Bjelanjcima dodajte maline i lagano promiješajte žlicom.
Kad je biskvit pečen ravnomjerno ga premažite kremom pospite čokoladnim mrvicama.
Vrh kolača premažite šlagom. Ukrasite ga ostatkom malina i čokoladnim preljevom i po želji dodajte nekoliko svježih borovnica.
Nema komentara:
Objavi komentar