subota, 25. srpnja 2015.
Kako se osvježiti a ujedno uživati u slatkome? Odgovor je LEDENI DESERT
Ovo je odličan recept za predstojeće paklene dane :)
Sastojci:
2 šalice mljevenog integralnog keksa
5 žlica rastopljenog maslaca
5 šalica sladoleda (prema ukusu)
čokoladi preljev
šlag
šarene mrvice za ukrašavanje
Priprema
1. Pečnicu zagrijte na 160°C.
2. Pomješajte mljeveni integralni keks sa rastopljenim maslacem. Dobivenu masu utisnite na dno i strane okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom te pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
3. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
4. Za vrijeme hlađena, izvadite i sladoled da se rastopi.
5. Kada se kora ohladi i sladoled postane dovoljno mekan, namažite koru sladoledom i nakon toga kolač stavite u zamrzivač na 1 sat.
6. Izvadite iz zamrzivača i odrežite komade prefinog sladolednog kolača.
Svaki komad možete preliti čokoladnim preljevom, staviti malo šlaga i posuti ga šarenim mrvicama za ukrašavanje.
Ostatak kolača (ako ostane koji komadić :) ) stavite ponovno u zamrzivač i izvadite kada vam ponovno dođe želja za slatkim!
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar