petak, 24. srpnja 2015.
Čokoladno-voćno zadovoljstvo
Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
200 gr šećera
80 ml ulja
120 ml mleka
50 gr kakaoa
200 gr brašna
prstohvat soli
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ruma
300 gr očišćenih višanja
Za fil:
4 dcl slatke pavlake
200 gr čokolade
1/2 dcl ruma
Za ukrašavanje;
2 šlag krema od čokolade
100 gr euroblok čokolade
Priprema:
Umutiti 3 jaja sa 200 gr šećera, dodati ulje, mleko, rum, kakao, brašno, prstohvat soli, prašak za pecivo i na kraju umešati očišćene višnje.
Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 20- 25 minuta. Koru ohladiti.
U posudu staviti 4 dcl pavlake 1/2 dcl ruma i 200 gr čokolade. Zagrevati na tihoj vatri da se čokolada istopi( masa ne sme da provri). Prohladiti ostaviti u frižider da se dobro ohladi i umutiti mikserom da dobijemo kremu.
Hladnu koru staviti u kalup sa obručem prečnika 28 cm preko staviti umućen fil sa slatkom pavlakom i čokoladom.
Umutiti 2 kesice šlag krema po upustvu na kesici i premazati tortu. Po vrhu staviti rendanu euroblok čokoladu.
Prijatno !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar