nedjelja, 26. srpnja 2015.

Čokoladni kuglof - Iznenadite svoje najdraže


Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.

Sastojci za kuglof

125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
20 g kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 jaja

Za glazuru

40 g maslaca
100 g čokolade

Koristila sam:

 Bijelo brašno oštro (TIP 400)
Bijelo brašno oštro (TIP 400)
 Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
 Prašak za pecivo
Prašak za pecivo

Priprema za kuglof

Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru

Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Posluživanje: Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Savjet: Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.

Nema komentara:

Objavi komentar