subota, 25. srpnja 2015.
BOEM KOCKE
Tijesto:
10 bjelanjaka snijeg
40 dag šećera
10 dag čokolade u
prahu ili 5 dag kakaa
15 dag brašna
15 dag oraha
Krema:
10 žumanjaka
30 dag šećera
10 dag brašna
5 dl mlijeka
12,5 dag margarina
Glazura:
10 dag čokolade
4 žlice ulja
Priprema tijesto:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.
Priprema krema:
Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazura:
Rastopiti cokoladu i ulje na pari i preliti ohladeni kolac.
U slast !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar