utorak, 1. rujna 2015.

"TIKVICE U TANKOM TIJESTU" - Jelo je toliko fino da se usuđujem prognozirati: OSVOJIT ĆE VAS.. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema...


Sastojci:

6 listova gotovog tijesta za savijaču
1 žlica kima
4 žlice ulja
40 g brašna
1 vezica kopra
200 ml mlijeka
150 g svježeg sira
1 vezica peršina
700 g tikvica
1 žlica Vegete

Za umak:
3 jaja
1 žličica ulja
1 žličica mlijeka
1 žličica jogurta

Priprema:

1. Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
2. Dodajte im mlijeko, brašno, Vegetu, ulje, sir, narezani kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte.
3. U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
4. Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.
5. Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
6. Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Posluživanje:
Tikvice u tankom tijestu narežite i poslužite uz kiselo vrhnje kao toplo predjelo.
Ovo jelo možete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list tijesta stavljate dio nadjeva.

Nema komentara:

Objavi komentar