utorak, 1. rujna 2015.

"Mađarica sa 9 kora (na moj način)" - Mađarica koja se jednostavno topi u ustima ! Svi koji su je probali kažu da je to najbolja mađarica zato evo receptića , pa sami presudite... :)



Sastojci za tijesto:
2 kom jaja
2 dl kiselog vrhnja -20%mm crveno
7 dag margarina -mekog
20 dag šećera u prahu
60 dag brašna glatkog
1 prašak za pecivo

Krema:
1 l mlijeka
250g margarina
7 žlica kakaa
5 žlica brašna glatkog
25 dag šećera kristala
2 vanilin šećera

Čokladna glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
3dag maslaca
4,5 žlice hladnog ulja


Priprema tijesta:

 Cijela jaja, vrhnje, margarin i šećer dobro izmiksati dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo i umjesiti glatko tijesto, oblikovati valjak i rezati 9 jednakih djelova
koje ponovo vagnuti ,jedan po jedan, da budu svi iste težine.Složiti ih na tacnu i pokriti
prozirnom folijom da se ne suše i da se ne stvori korica na tijestu. Razvaljati jedan po
jedan komad na papiru za pečenje koji posipamo brašnom, veličine 30X32cm (velika
tepsija iz štednjka). Kore peći na temperaturi 150°C.


Priprema kreme:

 6 dl mlijeka i margarin staviti na vatru da zakipi. Ostatak hladnog mlijeka,
kakao,brašno i šećer promješati pa sve uliti u kipuće mlijeko , kuhati uz stalno
mješanje na laganoj vatri dok se zgusne kao puding , maknutu sa vatre i umješati
vanilin šećer.
 Kore odmah premazivati kipućom kremom i slagati jednu na drugu.Ostaviti kolač da se
 ohladi i preliti čokoladnom glazurom.




Glazura:

Čokoladu i ulje rastopi na pari i dodaj maslac te odmah preli po kolaču i zagladi vlažnim
nožem. Gotov kolač stavi da se dobro ohladi i reži tankim , oštrim nožem na kocke ili
kvadratiće.








Posluživanje:

Kore razvaljam na papiru za pečenje, preko plastične folije, te ju prenesem sa papirom na
preokrenutu tepsiju. Po potrebi posipam brašnom koru dok ju razvlačim da se ne prima za
papir ili foliju.
Kremu sam probala raditi po savjetu prijateljice, tako da sam šećer prvo karamelizirala a onda
sve radila po receptu i mogu reći da je okus super.
Preporučam onima tko voli karamel da tako radi.

Nema komentara:

Objavi komentar