utorak, 1. rujna 2015.

Pileći Cordon Bleu iz pećnice - Cordon Bleu spremljen na ovaj način je izuzetno sočan, meso divno meko i nadasve ukusno, a što je najvažnije pečeno u pećnici u svojim sokovima, a ne na masnoći.


Sastojci:

4 pileća filea (oko 800 g)
Crni papar mljeveni
3 žličice Vegete
200 ml vode
2 žlice otopljenog maslaca (25 g)
2 češnja češnjaka
½ žličice Origano sušeni
4 ploške kuhane šunke (100 g)
4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 žlica maslinova ulja

Za paniranje:
80 g Krušnih mrvica
2 žličice Slatka paprika mljevena
2 žlice naribanog parmezana

Priprema:

1. Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 žličicom Vegete.
2. U posudu stavite vodu, 2 žličice Vegete, otopljeni maslac, protisnuti češnjak i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
3. Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
4. Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
5. Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
6. Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Posluživanje:
Poslužite toplo uz salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar