Sastojci za biskvit:
25 dkg pettit beurre keksa
15 dkg margarina ili maslaca
Krema:
1/2 l Hopla vrhnja za šlag
10 dkg šećera u prahu
25 dkg svježeg sira
Dodatak:
Bobićasto voće
Priprema:
1. Pettit beurre kekse samljeti i dobro izraditi sa omekšalim maslacem.
2. Dobivenu smjesu ostaviti sa strane.
3. Hopla vrhnje izraditi u čvrsti šlag.
4. Izrađenom šlagu dodati šećer u prahu i kratko promiješati, a zatim dodati i sir te dobro izmiješati da smjesa postane čvrsta.
5. U manji dublji lim natisnuti pola dobivene smjese od keksa i maslaca, na nju staviti nadjev.
6. Lim staviti neko vrijeme u hladnjak da se obje smjese dobro ohlade.
7. Na vrh ohlađene kreme staviti drugu polovicu smjese od keksa i maslaca i lagano utisnuti prstima.
8. Staviti u hladnjak do posluživanja.
Posluživanje:
Bobićasto voće propasirati u pire i preliti po svakoj posluženoj kocki kolača ili po želi voće možete ostaviti cijelo i poslužiti uz kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar