utorak, 1. rujna 2015.

Pileća ragu juha - Ragui, od fr. ragout, guste su juhe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.


Sastojci:

200 g piletine
50 g graška
100 g cvjetače
50 g šampinjona
muškatni oraščić
sol
Crni papar mljeveni
100 g korjenastog povrća (mrkva, celer, peršin)
40 g maslaca
20 g brašna
1 žumance
2 žlice kiselog vrhnja
limunov sok
1 Kokošja kocka
peršinov list

Priprema:

1. Piletinu i korjenasto povrće narežite na manje kocke.
2. Na zagrijanom maslacu lagano popecite piletinu, a zatim pripremljeno povrće. Nakon toga dodajte cvjetiće cvjetače i grašak.
3. Malo posolite, pobrašnite i zalijte vodom. Dodajte kokošju kocku i ostavite lagano kuhati.
4. Posebno na malo maslaca propirjajte na listiće narezane šampinjone, malo ih posolite i umiješajte u juhu.
5. Sve još popaprite i dodajte naribani muškatni oraščić, a sasvim na kraju umiješajte žumance razmućeno u kiselom vrhnju i nasjeckani peršin.
6. Po želji juhi dodajte malo limunova soka.

Posluživanje:
Pileću ragu juhu poslužite uz prepečenac.
Na isti način možete pripremiti ragu juhu od teletine.

Nema komentara:

Objavi komentar